Stampbeton voor trottoirbanden en stapelblokken

  • Geplaatst op
  • Door Dirk-Jan
Stampbeton voor trottoirbanden en stapelblokken

Het is algemeen bekend dat er vandaag de dag verschillende vormen van beton bestaan. Voor veel mensen lijkt elk type beton uiteraard op elkaar, maar dat is in de praktijk zeker en vast niet het geval, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld stampbeton. Het betreft hier een vorm van ongewapend beton waarbij er sprake is van een dikte van tussen de 50 en 70 mm. Er zijn verschillende functies of realisaties toe te schrijven aan stampbeton. Zo kan dit beton onder meer worden gebruikt voor het realiseren van een kruipkelder, maar wat verder ook te denken van een werkvloer of een vijver? Wilt u graag meer te weten komen over de unieke eigenschappen die zijn verbonden aan stampbeton en waar dit precies allemaal voor kan worden gebruikt? U komt het allemaal te weten in dit blogartikel!

Geschikt voor bepaalde funderingen

Heeft u reeds een beetje kennis over hoe stampbeton kan worden gebruikt? Toch zullen we u in dit artikel nog weten te verrassen. Weet u bijvoorbeeld dat u er voor kunt kiezen om gebruik te maken van stampbeton voor het realiseren van funderingen? Uiteraard geldt dit niet voor elke fundering. Er dient immers sprake te zijn van een fundering met een beperkte belasting. Stampbeton kan dan ook onder meer dienst doen als materiaal voor de fundering van een houten schuur, maar ook van een tuinhuisje evenals bepaalde aanbouwen.

Het gebruik van stampbeton

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van stampbeton wordt er voor gekozen om deze aan te brengen in lagen van droge betonspecie. Deze worden na het aanbrengen aangestampt waardoor er een zogenaamde verdichting ontstaat. Wanneer we de materiaalverhouding van stampbeton meer in detail gaan bekijken stellen we vast dat deze bestaat uit een mix van cement, zand en grind. Er geldt voor stampbeton dat er slechts gebruik wordt gemaakt van een absoluut minimum aan water. In bepaalde gevallen kan er zelfs meer cement worden gebruikt. Het zou hierbij dan gaan om 200-225 kg/m3 met 60-80 liter/m3.

Stampbeton voor verschillende doeleinden

Zoals reeds eerder in dit blogartikel aangegeven kan stampbeton in tal van verschillende vormen voorkomen. Ze kan soms zelfs gebruikt worden als fundering. Wanneer u hier bij Betondingen.nl een kijkje neemt in ons assortiment kunt u eveneens verschillende betonartikelen terugvinden die zijn gemaakt van deze betonsoort. Het gaat hierbij om met name L- en U-elementen, maar ook om trottoirbanden evenals stapelblokken. Deze worden geperst op een machine met vrij droge beton waardoor een uitstekend eindresultaat kan worden gegarandeerd.

Ook artikelen van stampbeton in huis halen?

Bovenstaande zegt het eigenlijk reeds een beetje, wij van Betondingen.nl bieden onze klanten eveneens tal van zeer interessante mogelijkheden aan om artikelen van stampbeton in huis te halen. In ons assortiment zijn dan ook niet alleen U- en L-elementen terug te vinden, bovendien kunt u er uiteraard eveneens voor kiezen om trottoirbanden en stapelblokken in huis te halen. Voor welke van deze verschillende artikelen gemaakt van stampbeton u uiteindelijk ook zult kiezen, u zult merken dat u ze altijd bij ons kunt bestellen tegen de meest scherpe prijs die er in de Benelux terug te vinden is!