Varkensruggen

Varkensruggen

Varkensruggen een veel gebruikt betonproduct in de infrastructuur.

Varkensruggen

De meningen over dit Franse broodje lopen nogal uiteen. Ondanks het feit dat een stootrand een veiligheidsfunctie heeft, kan het toch gevaarlijk zijn voor de onoplettende weggebruiker. Want beton bestaat uit een steenachtig materiaal. De basis voor beton is bindmiddel cement en men voegt daar dan iets aan toe zoals grind, zand of steenslag. Als men dan aan het mengsel water toevoegt, dan wordt het keihard.

De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakte al gebruik van beton, waar zij bruggen en aquaducten mee bouwden. Zij gebruikten meestal kalk als bindmiddel. Deze techniek is eeuwen uit het gebruikt geraakt tot dat een Engelsman het in de 17e eeuw weer oppakte. In 1870 werd de eerste Nederlandse Betonfabriek geopend in Delfzijl.

Sindsdien is het niet meer weg te denken uit onze samenleving. Er worden huizen, bruggen en wat niet meer van gemaakt en dus ook stootranden. Een goede stootrand moet weerbestendig zijn en uiteraard tegen een stootje kunnen. Ze hebben afgeronde hoeken en zijn aan de bovenkant rond, zodat uw wielen niet per ongeluk worden beschadigd. De onderkant is rechthoekig, zodat het gedeeltelijk kan worden ingegraven. Als ze voor verkeersdoeleinden worden gebruikt, worden ze meestal in wit, grijs of geel geleverd.

Stootranden worden ook wel door particulieren gebruikt om hun tuin of oprijlaantje wat op te leuken. Ze kunnen dan dienen om perken af te scheiden of om een saaie tuin wat speelser te maken. Je kunt dit effect helemaal bereiken door met kleur te gaan spelen. Als de varkensruggen eenmaal liggen is het varken op een oor na gevild.

 

Varkensruggen

Een goede infrastructuur is belangrijk voor de veiligheid van alle weggebruikers. Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos in het verkeer verloopt kan het soms nodig zijn om hier en daar wat veranderingen aan te brengen in de infrastructuur.

U kunt hierbij denken aan het plaatsen van varkensruggen of stootbanden om ervoor te zorgen dat automobilisten hun voertuig op de juiste plaats parkeren. Om de veiligheid te kunnen waarborgen kiezen de meeste parkeergarages en parkeerterreinen ervoor om opvallende varkensruggen neer te leggen zodat automobilisten precies weten waar ze met hun auto moeten gaan staan.

Het voordeel van de varkensruggen is dat de bestuurders niet té ver kunnen doorrijden in het parkeervak en op locaties waar water aanwezig is, waardoor het dus niet zal voorkomen dat een auto tijdens het parkeren te water raakt.

Aangezien de varkensruggen worden geleverd in lichte kleuren zullen ze goed zichtbaar zijn, ook tijdens regen en mist, en als er licht op schijnt van de voertuigen zijn ze nóg beter zichtbaar.

Door de praktische afrondingen én de perfecte hoogtes zullen de varkensruggen geen schade toebrengen aan voertuigen. De algehele infrastructuur zal een stuk overzichtelijker worden als er minder ongelukken worden gemaakt in het verkeer en iedereen precies weet wat de regels zijn waar ze zich aan dienen te houden.

De varkensruggen kunnen niet alleen een toevoeging zijn voor de verbetering van de infrastructuur in woonwijken maar óók op bedrijfsterreinen en rondom scholen en ziekenhuizen. Neemt u online eens een kijkje op te ontdekken wat de mogelijkheden van varkensruggen zijn.

Een ander bijkomend voordeel van varkensruggen van beton is dat ze voordelig zijn in de aanschaf en dat u nauwelijks onderhoud zult hebben omdat ze niet snel beschadigd zullen worden en de betonnen varkensruggen niet verweren onder extreme weersinvloeden. Mocht u later nog eens van plan zijn de infrastructuur te willen wijzigen dan kunt u de varkensruggen altijd weer hergebruiken.

Voor meer informatie gaat u naar Betondingen.nl