Varkensrug beton

Varkensrug van prefab beton. Varkensrug is een ideale  afscheidingsband of parkeerband van beton. Deze zijn als sierlijke maar tevens ook als functionele afscheiding te gebruiken voor bijvoorbeeld bij gebouwen om verkeer tegen te houden of om parkeerplaatsen te markeren.
om te voorkomen dat een voertuig te ver doorrijdt In het parkeervak wordt er vaak een varkensrug geplaatst, hoewel de naam dan vaak ook de naam stootband wordt gebruikt is een varkensrug het model wat op een bestaande ongegrond geplakt kan worden zoals op asfalt of beton.
ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren maar de meeste voorkomende kleuren zijn Grijs, Geel of Wit. 
In België worden deze varkenruggen vaak franse broden genoemd.

Varkensruggen 

U zult zich vast een hele andere voorstelling maken bij het woord varkensruggen dan dat het parkeerbanden zijn die ervoor zorgen om ongewenst wildparkeren tegen te gaan en situaties in het verkeer veel veiliger te maken.

Deze opvallende varkensruggen heeft u echter vaker gezien dan u zelf waarschijnlijk weet, sterker nog als u er eenmaal op gaat letten zult u zien dat ze overal voorkomen. Met name op parkeerterreinen zijn varkensruggen niet meer weg te denken om ervoor te zorgen dat bestuurders goed in het vak parkeren en geen schade toebrengen aan andere geparkeerde voertuigen.

Meestal zult u ze zien in de kleuren wit en geel omdat dit goed opvalt, ook in de schemering en bij slecht weer. Vooral ‘s nachts als het aardedonker is dan vallen deze kleuren goed op wat het geschikt maakt voor terreinen waar dag en nacht mensen komen. Denk eens aan ziekenhuizen, grote bedrijven of zorginstellingen waar het leven 24 uur per dag volop doorgaat en waar wat extra veiligheid nooit kwaad kan.

U kent vast wel die situaties dat u achteruit ging inparkeren en dat u te ver doorreed in het vak waardoor u een botsing maakte met het voertuig achter u. Dan moet u om zich heen kijken of niemand het gezien heeft of uitstappen en gaan kijken of er schade is aan uw auto en nog belangrijker aan de auto die u heeft geraakt.

Parkeervakken

Allemaal erg onhandig en erg tijdrovend. Dit kan u dus nooit meer overkomen als er varkensruggen zijn geplaatst in parkeervakken omdat u onmogelijk met de achterste wielen van uw auto over de varkensruggen heen rijdt en omdat ze rondingen hebben en de perfect afgestemde hoogte zult u geen schade ondervinden aan uw eigen voertuig mocht u per ongeluk een keer een varkensrug raken.

Sinds de komst van de varkensruggen is het aantal beschadigingen aan auto’s tijdens o.a. het parkeren flink teruggedrongen wat maakt dat uw aanschaf zeker de moeite waard is. Varkensruggen worden vervaardigd van beton wat een uniek natuurlijk product is en honderd procent recycleerbaar. Dit zorgt ervoor dat het veel gebruikt wordt in Nederland aangezien het milieu toch belangrijk is.

Een ander bijkomend voordeel van varkensruggen van beton is dat ze voordelig zijn in de aanschaf en dat u nauwelijks onderhoud zult hebben omdat ze niet snel beschadigd zullen worden en de betonnen varkensruggen niet verweren onder extreme weersinvloeden.

Mocht u de varkensruggen later een nieuwe bestemming willen geven dan kunt u zonder moeite de varkensruggen weer hergebruiken. Dus als u van plan bent om wat aan de verkeersveiligheid te doen en u er nog niet helemaal uit bent wat de beste oplossing voor u zou kunnen zijn dan is de aanschaf van varkensruggen meer dan de moeite waard om te overwegen.

Als u gaat speuren op het web zult u alleen maar positieve verhalen tegenkomen van mensen die al profijt hebben van deze robuuste elementen. En als de varkensruggen of ook wel genaamd betonnen plakbanden eenmaal liggen is er geen beweging meer in te krijgen en zult u jarenlang plezier van ze beleven.

...Lees meer
...Lees minder