Verkeerselementen beton voor meer verkeersveiligheid

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders
Verkeerselementen beton voor meer verkeersveiligheid

Verkeerselementen die zijn gemaakt van beton kunnen een niet onbelangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid in het verkeer. Het betreft hier onder meer biggenruggen, varkensruggen of jumboblokken. Het zijn stuk voor stuk benamingen voor grote, betonnen elementen die door steeds meer gemeentes worden toegepast. Ze hebben als voornaamste doel om de snelheid van autobestuurders in te perken op plaatsen die een potentieel gevaar met zich meebrengen evenals in (scherpe) bochten. In het bijzonder worden deze elementen van beton dan ook gebruikt om de zwakkere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers (extra) te beschermen. Niet voor niets wordt er steeds vaker voor gekozen om deze elementen van beton toe te passen in de omgeving waar bijvoorbeeld schoolgaande kinderen moeten oversteken. Bent u eveneens geïnteresseerd in de vele voordelen die het gebruik van jumboblokken onder de vorm van verkeerselementen beton met zich meebrengt? Lees dan snel verder, want u ontdekt er alles over in dit blogartikel!

Eveneens te gebruiken als afscheiding

Jumboblokken kunnen niet enkel en alleen gebruikt worden om de verkeersveiligheid naar een hoger niveau te tillen, daarnaast kunnen ze eveneens dienst doen als afsluiting. Jumboblokken kunnen bijgevolg toegepast worden als afsluiting voor tuinen van particulieren, maar tevens ook voor bedrijventerreinen. Ze zorgen niet alleen voor een meer dan degelijke afsluiting, bovendien beschikken ze eveneens over een antiramkraak functie.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Jumboblokken zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren. In het merendeel van de gevallen wordt er echter gebruik gemaakt van de kleuren wit, geel en grijs. Dit is in het bijzonder het geval omdat deze kleuren goed opvallen op het ogenblik dat er licht op wordt geschenen door middel van de koplampen van auto's. In het bijzonder wanneer bijvoorbeeld uw tuin of oprit niet is verlicht is het erg handig om deze te markeren door gebruik te maken van jumboblokken in de kleuren wit, grijs of geel. Op deze manier beschikt met name uw oprit meteen over een zeer veilige en goed zichtbare ingang.

Bijzonder kwalitatief en stevig

Door gebruik te maken van betonnen jumboblokken beschikt u over elementen die werkelijk staan als een huis. Dit zorgt er voor dat deze blokken niet zelden worden gebruikt om de veiligheid te garanderen of zelfs om inbraken te voorkomen. Dit gebeurt in het bijzonder bij gebouwen met veel glas. Denk hierbij niet alleen aan showrooms, maar ook aan garages. Bij deze gebouwen komt een ramkraak bijzonder vaak voor, maar door gebruik te maken van jumboblokken kan dit op zeer eenvoudige wijze worden voorkomen. De jumboblokken kunt u eveneens tegenkomen langs grachten of bij bijvoorbeeld andere stadskanaaltjes. In dat geval hebben ze als functie om te voorkomen dat de auto's in het water rijden. Ze fungeren dan ook als stootband om de bestuurder van het voertuig aan te geven dat hij of zij niet verder kan.

Markeren van parkeerplaatsen

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld de parkeerplaatsen bij uw woning of op uw bedrijventerrein te markeren? In dat geval is gebruikmaken van jumboblokken altijd zeer interessant te noemen. Ze zijn immers voldoende hoog om de bestuurder van de auto te waarschuwen, maar tegelijkertijd laag genoeg om geen schade aan te richten aan het voertuig. Het gebruik van jumboblokken is dan ook werkelijk ideaal voor het markeren van parkeerplaatsen voor zowel private als zakelijke doeleinden.

Voordelig in aankoop en bijzonder duurzaam

Door er voor te kiezen om jumboblokken aan te schaffen combineert u het beste van twee werelden. In eerste instantie zijn deze jumboblokken voordelig in aankoop en bovendien ook erg duurzaam. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze niet snel sporen van slijtage gaan vertonen, bovendien vereisen ze ook geen of in ieder geval zeer weinig onderhoud. Van beton is bekend dat ze niet wordt beïnvloed door het weerbeeld. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw jumboblokken altijd zonder probleem buiten kunnen blijven staan, daarnaast kunnen ze door de uitstekende levensduur ook altijd hergebruikt worden. Tel daar ook nog eens bij op dat beton een zeer milieuvriendelijk product is en u heeft meteen afdoende goede redenen om er voor te kiezen om jumboblokken van beton aan te schaffen hier bij Betondingen.nl!