• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tuintegels reinigen

Hoe onderhoudsvriendelijk de tuintegels ook mogen zijn die je aankoopt, het spreekt voor zich dat je (keramische) tuintegels schoonmaken altijd een karwei is waar je de nodige aandacht aan zal moeten schenken. Wanneer de dagen terug langer worden en de temperaturen stijgen zal je natuurlijk terug graag gebruik willen maken van je prachtige tuin. Wanneer je tuintegels dan beschikken over een groene aanslag spreekt het voor zich dat dit niet meteen uitnodigend is om in je tuin te vertoeven. Dit hoeft gelukkig in de praktijk niet zo’n groot probleem te zijn. Door aan de slag te gaan met tuintegels reinigen zal je namelijk binnen de kortste keren kunnen vaststellen dat deze terug over hun authentieke uitstraling zullen komen te beschikken, net zoals dit het geval was toen je voor het eerst aan de slag ging met het aanleggen van de tuintegels. Wil jij graag ontdekken hoe dat reinigen precies in haar werk gaat? Dan dien je je zeker even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Wanneer moet je jouw tuintegels reinigen?

In menig aantal tuinen is het zo dat de tegels een groene aanslag beginnen te krijgen. Wanneer je er op tijd bij bent hoeft dit niet meteen een groot probleem te zijn. Het volstaat dan doorgaans om de groene aanslag gewoon te lijf te gaan met behulp van heet water. Voor algen (die verantwoordelijk zijn voor de groene aanslag) geldt immers in de praktijk dat ze sterven van zodra er een temperatuur van meer dan 65 graden is bereikt. Wordt er gebruik gemaakt van voldoende heet water bij beginnende aanslag op je tuintegels? Dan zal je kunnen vaststellen dat andere schoonmaak- of reinigingsmiddelen om je tuintegels schoon te maken niet zijn vereist. Op deze manier kan je er ook voor zorgen dat de impact van je schoonmaakbeurt op het milieu tot een minimum kan worden beperkt.

Moet je vaststellen dat de groene aanslag zich al een langere tijd op je tuintegels bevindt? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je niet voldoende zal hebben aan alleen maar heet water tijdens het tuintegels reinigen. Gelukkig zijn er in dat geval voldoende alternatieven die hier wel voor kunnen zorgen. Ben jij ook benieuwd om welke alternatieven het dan precies gaat? Dan moet je vooral even verder lezen.

Je tegels reinigen met groene zeep

De eerste mogelijkheid waar je over beschikt op vlak van tuintegels reinigen is gebruikmaken van groene zeep. Dit is ook meteen de voordeligste optie. Dit, omdat vrijwel iedereen wel groene zeep in huis heeft. Bovendien is goedkoop in dit geval zeker geen duurkoop, in tegendeel. Groene zeep is namelijk zeer efficiënt voor wat het reinigen van je tuintegels betreft. Een extra voordeel van groene zeep is terug te vinden in het feit dat het een natuurlijk schoonmaakmiddel is. Hierdoor is het niet schadelijk voor bloemen of voor planten. Wil jij ook graag je tuintegels reinigen met behulp van groene zeep? In dat geval kan je daarvoor het onderstaande stappenplan volgen:

  • Maak een sopje bestaande uit heet water en groene zeep;
  • Maak gebruik van een harde bezem om het sopje op de tegels aan te brengen;
  • Geef het sopje voldoende tijd om in de tegels te trekken;
  • Spoel de tegels schoon met behulp van water.

Het gebruik van een harde bezem is aan te bevelen, omdat je op deze manier met zekerheid de groene aanslag kan verwijderen. Kies je ervoor om de bovenstaande stappen regelmatig te herhalen? Dan zal je kunnen vaststellen dat de aanslag snel zal verdwijnen. De tuintegels zullen op deze manier snel hun authentieke kleur en uitstraling terugkrijgen. Op deze manier je tuintegels reinigen brengt dus in de praktijk best een niet onaanzienlijk aantal voordelen met zich mee.

Je tegels tuin reinigen met azijn

Je tuintegels reinigen kan uiteraard niet alleen maar gebeuren met groene zeep. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van azijn. Het kan hierbij zowel gaan om gewone azijn als om schoonmaakazijn. Dit ouderwetse schoonmaakmiddel staat erom bekend zowel binnen als buiten de woning gebruikt te kunnen worden om de meest uiteenlopende vormen van vuil te kunnen verwijderen. Dat geldt dus ook voor het verwijderen van groene aanslag die zich manifesteert op je terrastegels of in de voegen van de tuintegels. Ben je benieuwd naar hoe dit werkt? Bekijk dan het stappenplan hieronder:

  • In eerste instantie meng je 1 liter water met 1 liter azijn in een grote emmer;
  • Schrob het mengsel over de tuintegels die je wenst schoon te maken;
  • Gun het mengsel voldoende tijd om in te trekken voordat je de tegels schoon gaat spoelen.

In de weken die volgen na het tuintegels reinigen zal je kunnen vaststellen dat de groene aanslag langzaam maar zeker zal verdwijnen. Zijn er hier en daar nog wat hardnekkige plaatsen op te merken? In dat geval kan je gebruikmaken van een plantenspuit gevuld met azijn om deze te lijf te gaan. Wil je jouw tuintegels bovendien graag nog extra beschermen tegen bijvoorbeeld mos en algen? Dan is het aan te raden om de tuintegels na het vegen elke keer schoon te schrobben met azijnwater. Op deze manier zal je vaststellen dat groene aanslag geen kans meer krijgt. Bovenstaande informatie kan gebruikt worden voor tuintegels in diverse kleuren, zoals grijze tuintegels, zwarte tegels, antraciete tegels of bijvoorbeeld tuintegels houtlook. Uiteraard geldt ditzelfde voor tuintegels in alle afmetingen, dus mocht je nu tuintegels 50x50 hebben aangeschaft kan je zorgeloos aan de slag met de reiniging.

Hoe moet je tuintegels keramiek reinigen?

Voor mensen die keramische tuintegels hebben geplaatst in hun tuin geldt dat zij doorgaans veel minder hinder ondervinden van groene aanslag. Toch is ook je keramische tuintegels op tijd reinigen een bepaalde vereiste. Veelal is het zo dat gewoon een emmer gevuld met warm water volstaat om de oppervlakkige aanslag te kunnen verwijderen. Is dat niet zo? Dan zou je wat natuurzeep kunnen toevoegen aan het water. In ieder geval heeft de informatie op deze pagina je ongetwijfeld alles duidelijk gemaakt wat je altijd al hebt willen weten over (keramische) tuintegels reinigen.