• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tuintegels schoonmaken

Regelmatig je tuintegels schoonmaken is belangrijk. Dit vanwege verschillende redenen. In eerste instantie kan je er alleen op deze manier voor zorgen dat de uitstraling van je tuin en bijvoorbeeld terras te allen tijde zo netjes mogelijk blijft. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorg je er op deze manier ook voor dat de levensduur van je tuintegels zo lang mogelijk wordt verlengd. Het gebeurt in de praktijk regelmatig dat tuintegels worden aangetast door hardnekkig vuil. Regelmatig je (keramische) tuintegels schoonmaken kan dat voorkomen.

Van welke middelen gebruikmaken voor tuintegels schoonmaken?

Er zijn op de markt tal van verschillende middeltjes terug te vinden waar je gebruik van kan maken voor het schoonmaken van je tuintegels. Wat nu precies het beste middel is om gebruik van te maken is afhankelijk van onder meer het materiaal waaruit je tuintegels zijn vervaardigd. Of het nu zwarte tuintegels, grijze tuintegels of antracietkleurige tuintegels zijn maakt niet uit. In grote lijnen is het echter mogelijk om een keuze te maken uit de onderstaande mogelijkheden:

  • Schoonmaakazijn;
  • Soda;
  • Chloor.

Het soort middel waar je voor je tuintegels schoonmaken gebruik van gaat maken zal in de praktijk altijd worden bepaald door verschillende zaken. Het gaat hierbij dan niet alleen om het soort materiaal, zoals houtlook tuintegels, waaruit de tegels zijn vervaardigd. Wat namelijk bovendien ook te denken van de hardnekkigheid van het vuil of het soort vuil waarvan sprake is? In ieder geval is het nooit een goed idee om gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen. Doe je dat wel? Dan zou dat er namelijk voor kunnen zorgen dat je de tuintegels gaat beschadigen. Dat is niet de bedoeling.

Het schoonmaken van tuintegels met schoonmaakazijn

Tuintegels schoonmaken gebeurt in de praktijk het vaakst met behulp van schoonmaakazijn. Er kan hiervoor eventueel ook gebruik worden gemaakt van gewone azijn. Op deze manier je tuintegels schoonmaken is zeer eenvoudig. Het enige wat je hiervoor moet doen is namelijk een gieter vullen met water en azijn en de oplossing over bijvoorbeeld de tuintegel 50x50 uitgieten. Vervolgens is het van belang om ervoor te zorgen dat het middel goed kan inwerken. Dit betekent dat je dit bij voorkeur moet doen op een dag waarop het droog is en er niet meteen regen wordt voorspeld.

Wanneer de tegels zijn opgedroogd kan je vervolgens aan de slag gaan met het verwijderen van zowel de algen als de mossen. Je tuintegels schoonmaken kan wat dit betreft op verschillende manieren gebeuren. Je kan er in eerste instantie bijvoorbeeld voor kiezen om het vuil gewoon af te schrobben. Daarnaast is het echter ook mogelijk om gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Het spreekt voor zich dat deze laatste optie in de praktijk doorgaans veel efficiënter werkt. Je dient er wel rekening mee te houden dat niet elk type tuintegel zich hier evengoed voor leent. Voor bepaalde tuintegels wordt het gebruik van een hogedrukreiniger in de praktijk zelfs sterk afgeraden.

Je tegels schoonmaken met soda

Voor je tuintegels schoonmaken is het eveneens mogelijk om te kijken in de richting van soda. Neem hiervoor een emmer met heet water en doe er twee flinke scheppen soda in. Vervolgens is het mogelijk om de tegels in je tuin gewoon eenvoudig schoon te kunnen schrobben. Eén van de belangrijkste voordelen die we kunnen toeschrijven aan soda is het feit dat het een natuurproduct is. Dit zorgt ervoor dat schade aan je borders of gazon niet zal optreden. Bij het gebruik van verschillende andere producten kan dit wel het geval zijn. Dit is dan ook beslist een belangrijk punt om aandacht aan te besteden tijdens het tuintegels schoonmaken. Bovendien geldt voor heel wat mensen dat ze er sowieso de voorkeur aan geven om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke producten. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor soda al snel zal zijn gemaakt.

Jouw tegels tuin schoonmaken met chloor? Niet aan te raden!

Voor veel mensen geldt dat ze overwegen om voor hun tuintegels schoonmaken gebruik te maken van chloor. Voor chloor geldt dat het een chemisch product is. Vanwege de impact die dergelijke producten hebben op het milieu wordt het vandaag de dag eigenlijk helemaal niet aangeraden om er gebruik van te maken. Toch werkt dit product wel degelijk voor het schoonmaken van tal van verschillende tuintegels. Dit gezegd hebbende werkt een natuurlijke oplossing zoals bijvoorbeeld azijn doorgaans even goed. In de praktijk is er dan ook eigenlijk geen enkele reden aan te halen om de voorkeur te geven aan het gebruik van chloor voor je reinigen van je tuintegels.

Stappenplan

Het spreekt voor zich dat er buiten heel wat vuil voorkomt. Dit vuil kan al snel een negatieve impact hebben op de uitstraling van niet alleen je tuin in haar totaliteit, maar ook van je terras. Tijdig je tuintegels schoonmaken zorgt ervoor dat er kan worden voorkomen dat het vuil zich echt gaat manifesteren met alle gevolgen van dien. Ben jij ook van plan om je tuintegels schoon te maken, maar is het niet helemaal duidelijk hoe je daarvoor het best te werk kan gaan? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in het onderstaande stappenplan wat tuintegels schoonmaken betreft:

  • Stap 1: Maak je tuintegels schoon met behulp van een voegenkrabber, wat water en een stevige, harde borstel;
  • Stap 2: Neem een emmer water (eventueel met soda) en giet het uit over je terras;
  • Stap 3: Borstel vervolgens de tuintegels en geniet van het prachtige eindresultaat.

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van schoonmaakazijn moet je eerst een mengsel maken en deze met behulp van een gieter over je tuintegels uitgieten. Vervolgens moet je het mengsel ook zeker de tijd gunnen om in te kunnen trekken. Op deze manier kan je eveneens een zeer mooi eindresultaat realiseren. Let wel, je tuintegels schoonmaken kan in de praktijk best behoorlijk wat tijd in beslag nemen.