Muurafdekkers van Prefab beton

Muurafdekkers van Prefab beton

Muurafdekkers

Ik wist dat er varkensruggen, olifantenruggen en biggenruggen bestonden bij de bouwmaterialen, maar van een ezelsrug had ik nog nooit gehoord, althans die je gebruikt ter verfraaiing van je tuin. Een ezelsrug is een metselconstructie voor bovenop een stenen muur. Hij wordt meestal geplaatst in een hoek van 45 graden. Deze metselconstructie is eigenlijk niet genoemd naar het beestje zelf, maar naar wat hij op zijn rug heeft: het juk. Het juk wordt gebruikt om allerlei artikelen door de ezel te laten vervoeren.

Muurafdekkers
Wat heb je nu aan een ezelsrug zult u denken. Naast dat het een fraai gezicht is in uw tuin bijvoorbeeld, want de muur is dan echt af, is het ook nog bijzonder nuttig. De constructie zorgt ervoor dat de muur niet inwatert, dus nat wordt van binnen. Door de 45-graden constructie wordt het hemelwater netjes afgevoerd. Ik moet zeggen het staat heel mooi.

Maar het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Bij betondingel.nl hebben ze hele mooie muurafdekkers. Ze zijn er in diverse uitvoeringen en in diverse tinten grijs:

-      Muurbedekkers eenzijdig aflopend

-      Muurbedekkers tweezijdig aflopend

-      Muurbedekkers vlak

-      Muurbedekkers prefab beton.

Alle muurbedekkers zijn gemaakt van duurzaam sierbeton en zijn dus bestand tegen elke weertype. En de muur wordt er heel mooi van. Want er is niets zo erg als een lelijke muur. Als de muur zelf ook een opknapbeurtje kan gebruiken zijn hier no een aantal tips:

-      Laat de muur begroeien met een mooie klimplant, nadat je er eerst wat latjes tegenaan hebt gezet of wat draden hebt gespannen om de plant te leiden

-      U kunt hem met latten bekleden (horizontaal of verticaal of diagonaal, net wat u leuk vindt)

-      U kunt de muur laten bepleisteren,

-      Of u kunt helemaal uit uw dak gaan en de muur (laten) beschilderen in een kleur een thema of met een tromp d’oeil.

Wat u gaat doen over de bovenkant van de muur hoeft u zich echt geen zorgen meer te maken, laat dat maar over aan betondingen.nl.